Min historie

Når selvverdi og selvfølelse kommer først. Når du våger å gi slipp på samfunnets forventninger og krav, og virkelig lytte innover i deg selv til hva som er riktig for deg. Det er da en livskvalitet, frihet og glede i hverdagen som du aldri før har følt, blir født - som en føniks opp av asken.

Jeg, Camilla Bringslid, er skaperen av konseptet Helhjertet Forvandling. Jeg tilbyr personlig veiledning for klienter og grupper, og holder kurs og foredrag.

Som et resultat av det samfunnet vi lever i, strever mange mennesker veldig med å få til å leve livet sitt i tråd med sine ønsker, samtidig som de tar godt vare på helsen sin.

Jeg brenner for å hjelpe resurssterke mennesker til å bryte opp fra diettkulturen, få et avslappet forhold til mat, og til å stole på seg selv.

Målet mitt er at mine klienter skal få helsen og kroppen de ønsker, og oppnå en livskvalitet og frihetsfølelse de aldri har våget å drømme om.

Helt fra jeg var barn levde jeg ubevisst med kronisk sykdom. Jeg lærte meg at det var det som var normalt. Jeg sluttet å lytte til kroppens signaler, jeg fortrengte smerter, og levde hellig overbevist om at det bare var å «ikke føle så mye», ta seg sammen og kjøre på. «Go hard or go home» var min rettningslinje og gang på gang kjørte jeg meg selv inn i den berømte veggen, for så å skrape meg sammen og fortsette videre på samme måte. Det var slik jeg hadde lært å komme meg fremover, få ting gjort, å mestre. Og jeg kom langt med denne strategien. 

Jeg tok lang utdannelse; studerte psykologi, tok mastergrad i klinisk ernæring, og fortsatte med å etterutdanne meg innen atferdsendring og spiseproblematikk. Jeg kjørte på, hardt, helt til strategien min ikke fungerte lenger.

Den traff meg midt mellom øynene da jeg halvveis inn i 20-årene ble mamma for første gang. Kroppen knakk fullstendig sammen. Min fysiske helse forduftet, min godt fysisk trente kropp eroderte bort, og min emosjonelle fitness forsvant. I stedet ble depresjon, lav selvfølelse og lav selvtillit til et faktum. 

Jeg kjente ikke igjen den personen jeg så i speilet. Hvor var «rivjernet» som oste av helse, var atletisk og topptrent, var lett på tå med sprett i stegene, hadde gnist, glød, sprudlende humør, latter og ubegrensede ressurser? Var det slik det skulle være å bli mamma, å oppleve å miste seg selv? Alt jeg så i speilet var en sliten, vridd "vaskeklut" som hadde eldes 15 år på 15 måneder. 

Jeg var kommet på en plass som var så langt unna den personen jeg virkelig er, og dette gikk utover både min og familiens livskvalitet. Jeg opplevde å få merkelapper fra helsevesenet, men jeg nektet å innfinne meg med betingelsene jeg hadde blitt servert om at slik skulle livet mitt fra nå av preges av helsen min. 

Snuoperasjonen startet da jeg innså at det var jeg selv som hadde kontroll over alle faktorene som utspilte seg som begrensninger i livet mitt. Jeg hadde jo tillært meg all mulig kunnskap om hvordan hjernen fungerer, og visste alt som var verd å vite om helse og det å ta vare på kroppen min. Jeg innså at makten og ansvaret utelukkende lå hos meg selv. 

Jeg tok affære og brøt ut av "offermentaliteten" jeg hadde levd med, oppfatningen om at jeg ikke kunne gjøre noe med omstendighetene mine og stempelet jeg hadde fått i pannen. Sakte, men sikkert, bygget jeg meg opp på beina igjen. Sterkere, mer vital og mer fri enn noensinne. 

Min hovedoppgave i livet ble å snu en, for meg, håpløs situasjon, til en styrkende, givende og frigjørende prosess. En prosess hvor jeg tok tilbake kontrollen, ansvaret, makten, friheten, selvtilliten, og viktigst av alt, selvfølelsen. I denne prosessen ble resultatet også en livskvalitet og frihetsfølelse jeg aldri hadde opplevd maken til. 

Gjennom verktøy som tar utgangspunkt i NLP (neuro-linguistisk programmering) bygget jeg meg selv opp igjen, som en føniks ut av asken.

Noe av det viktigste jeg lærte gjennom disse utfordringene var «emosjonell fitness» – kunsten å styre eget sinn, egne tanker og humør. Dette er en avgjørende faktor som er nøkkelen til å leve et liv med en livskvalitet de fleste aldri har drømt om.

Evnen til å kunne snu livet sitt fullstendig er noe alle mennesker har i seg. Alle har muligheten til å skape disse forandringene gjennom å lære seg å ta kontroll over sin emosjonelle fitness, og det er de samme stegene en må gjennom og de samme verktøyene en må bruke for å ta grep og endre situasjonen, - uansett hvilket felt i livet det trengs endring.

Det være seg å bryte ut av mønstre som forårsaker avhengighet rundt mat, overspising, emosjonell spising, negativt kroppsbilde og selvbilde, lav selvfølelse, perfeksjonisme, stress og kronisk utmattelse, overtenking, "people pleasing", kronisk bekymring, frykten for å feile, frykten for å bli dømt, "human doing", bedrager syndrom, skyldfølelse, prokrastinering eller et ekstremt behov for kontroll.  

Alle kan klare det hvis de virkelig vil.

Grunnen til at jeg arbeider slik jeg gjør er at det i dag er mange som strever mye i livet sitt og lever med en veldig dårlig livskvalitet. Vi preges av A4-samfunnet hvor det er blitt en norm at vi måles i hvor mye vi får gjort.  Vi skal være supermennesker som får til alt, sier ja hele tiden, vi ikke trenger søvn, og alt utad er tilsynelatende "perfekt".

I dag lider ufattelig mange mennesker i egen kropp, i eget sinn og i eget liv. Og på grunn av alt det negative som preger hverdagen deres av faktorene som ble ramset opp over, ender de ofte opp med å finne reguleringsmekanismer for å holde ut. Da er mat og drikke noe som er svært lett og naturlig for mennesker å vende seg til. 

Er det noe jeg har lært fra mine egne feil så er det at for å virkelig få leve et lykkelig liv, det livet du drømmer om innerst inne, så er ikke samfunnets definisjon på "supermennesket" veien å gå. Når vi mennesker skal tenke på det vi egentlig ønsker oss så slår vi ofte tanken fra oss «fordi det ikke er realistisk». 

Men det er ikke for mye å be om en god helse og vitalitet som blomstrer i livet, en kropp som er sunn og sprek og som du føler deg vell i, med glede, tilstedeværelse, indre ro, frihet og et avslappet forhold til mat. 

Vi må bryte med strevet, "hamsterhjulet" og jaget. Det betyr ikke at vi aldri skal kjøre på og oppnå mål, men vi må komme fra riktig plass når vi skal gjøre det. Vi må gjøre de riktige tingene av riktige grunner. Vi kan ikke lide og pine oss til bedre livskvalitet, til "suksess", og en helse og kropp som vi drømmer om. Det fungerer ikke å skulle lide seg slank. Det fungerer ikke å skulle hate og pine seg selv ned i vekt.

Når selvverdi og selvfølelse kommer først, når du våger å tre utenfor samfunnets forventninger, rammer og krav,  og lytter innover i deg selv til hva som er riktig for deg. Det er da en livskvalitet, tilstedeværelse, ro, frihet og glede i hverdagen som du aldri før har følt maken til blir født. Som en føniks opp av asken.

Den eneste løsningen som virkelig gir resultatene på innsiden og utsiden er når du fullt og helt aksepterer deg selv, har selvkjærlighet og frihet fra alt strevet, samtidig som du skaper endring og gir slipp på alt som ikke gagner deg lengre i livet ditt.

Med et avslappet forhold til mat, kropp og livet, gir det deg rom til å leve etter egne premisser, ute av det mentale fengselet du har levd i i hodet i så mange år.

- Vi må begynne på innsiden, for å finne retningen mot det livet vi ønsker oss. 

- Det er kun du som kan hjelpe deg selv.

 


nb_NONorsk bokmål