Stress holder deg igjen fra å nå målene dine!

Stress holder deg igjen fra å nå målene dine!

Blir du ofte så stresset i løpet av dagen at det føles ut som alt for mye, og du er desperat etter å få fred, få en flukt, en pause eller bare vil vekk?

.

Alt du har lyst til er å droppe alle oppgavene og kravene og rømme. Du drømmer om dager uten strev, jag og mas, men føler det bare er en drøm som aldri kan bli sann.

.

Stresset og presset slutter aldri

.

Du prøver å holde ut ved å si til deg selv: «Når bare denne neste tingen er ute av verden, når bare denne fasen er over, når bare dette prosjektet er ferdig.» Men det kommer stadig nye ting på listen, nye krav som gjør at du aldri får roet ned og hentet deg inn.

.

Uroen og følelsen av å være sliten er kronisk. Du husker ikke engang sist du ikke følte deg sliten...

.

Triggeren til overspising

.

Overveldelse og stress er den største triggeren til at folk tyr til mat og drikke for å på en pause og flukt fra hverdagen. Å bruke mat og drikke er strategier hjernen din lager for å prøve å overleve. Stress er en ekstremt ubehagelig følelse for hjernen, for den klarer ikke å skille mellom en tidsfrist på jobb og en livstruende situasjon. Derfor vil hjernen din gjøre alt den kan for å få deg fra der du er, til å bare ha det litt mindre ille. Og da er mat og drikke en sikker vinner for å aktivisere belønningssenteret i hjernen slik at du får en distraksjon, en flukt, en regulering. 

.

Det er andre mønstre under overflaten

.

Hvis du sliter med stress og overveldelse, emosjonell spising, overspising, dårlige vaner og å gå ned i vekt, så koker det ned til helt andre mønstre i bunn. Jeg skal nevne noen av dem her:

.

 1. Perfeksjonisme.
  Du går gjennom dagene dine med en indre driv hvor du er redd for å bli dømt, kritisert og ikke være god nok. Du bruker masse tid på små detaljer og du stresser over å gjøre det aller meste. Ting tar mye lengre tid enn de burde og selv om du får ting unna er du fremdeles stresset over at det i verste fall ikke skal være godt nok.

 2. Overanalysering.
  Du tenker konstant «hva hvis» og du blir aldri skikkelig ferdig med ting fordi du går tilbake og bruker enda mer tid på ulike scenarioer – igjen, og igjen og igjen. Alt føles uoversiktlig og rotete, og overveldelse forsterkes.

 3. People pleasing.
  Du sier ja når du inni deg egentlig sier nei, du tar på deg alt for mye fra andre, selv om du egentlig ikke har lyst. Likevel så liker du litt å være den personen som er kjent for å alltid ordne opp i alt for andre…

 4. Ekstremt behov for sikkerhet
  Før du går i gang med noe så tenker du: «Hva hvis ditt? Hva hvis datt?» Du ønsker å vite at noe er garantert, sikkert og trygt før du begir deg ut på ting eller tar en beslutning. Du gjør deg ofte klar til å handle gjennom å stille inn siktet, men du trekker sjelden eller aldri av avtrekkeren.
  Du blir stående fast i beslutningsvegring, fordi du aldri finner de garantiene du er på jakt etter.

 5. Lav selvfølelse.
  Du føler deg aldri god nok og bekymrer deg støtt og stadig over å falle gjennom så andre ser det. Dette fører selvsagt til mye stress og stjeler mye mentale krefter og energi fra alle områder i livet ditt. Du går gjennom dagene dine og finner alltid bevisene for alt som ikke er godt nok, og du sitter igjen med en dårlig følelse av å aldri strekke til.
   
 6. «Monkey-brain».
  Hjernen din hopper konstant fra det ene til det andre, og du multitasker hele tiden. Enten fysisk, mentalt eller begge!

.

Denne listen kan fortsette mye lengre, men sannsynligheten for at det var endel ting du kunne kjenne deg igjen i her er stor. Og derfor gjør du kanskje overveldelse akkurat nå også fordi du tenker: «Hvordan skal jeg få tatt tak i alt dette? Dette er jo en enorm jobb…»

.

Dette gjør det vanskelig å gå ned i vekt:

.

Disse mønstrene gjør det også «umulig» for kroppen din å gå ned i vekt og bli der av to grunner:

.

 1. Du har ikke emosjonell fitness, forventer kjappe resultater i det du gjør, og hvis noe ikke funker eller vekten ikke beveger seg i riktig retning eller som forventet så overtenker du alt du gjør. Kombinert med dette gjør du perfeksjonisme på maten noe som kun fører til lidelse fordi du hele tiden ser etter hva som ikke er bra nok eller perfekt. Frykten for å feile blir større og større. Til slutt så føler du deg trengt opp i et hjørne av å pine deg innunder restriksjonene fra å måtte gå på diett, i tillegg til at resultatene ikke kommer…
 2. All denne overtenkingen, stresset og frykten for å feile fører til at kroppen din kronisk er aktivert i fight or flight, cortisol-nivåene dine er høye og dette fremmer fettlagring og muskelnedbrytning, – ikke fett-forbrenning.

.

Alle disse er mønstre som holder deg fast i problemene med vekt og kropp, lav selvfølelse og ditt forhold til deg selv.

.

Løsningen er ikke et «perfekt opplegg»

.

Heldigvis har det en løsning som vil hjelpe på alle disse ulike tingene, og det er nettopp fordi alle disse er en del av den samme «floken».

.

Vi må jobbe fra innsiden og ut for å klare å skape permanente endringer. Hvis vi skal klare å gå ned i vekt og bli der, så må vi begynne med emosjonell fitness. 

.

Dette må du lære deg. Først da vil du være fullstendig fri og få de resultatene du ønsker deg til tross for at livet og omstendighetene ikke alltid går knirkefritt.

.

Det trenger ikke å ta lang tid å skape endring

.

Overveldelse, stress, overspising og trøstespising kan være et tilbakelagt kapittel på få uker, hvis du bruke de rette verktøyene og de riktige strategiene!

.

Så ikke vent til stjernene står på rekke og livet omsider har en periode hvor «det passer». Perfekt timing finnes ikke. Det er når det minst passer, at det passer best! Nettopp fordi at hvis du lærer deg disse tingene når livet stormer som verst, så blir det en lek på veien videre. Fordi livet skjer hele tiden, og er en endeløs rekke av problemer som vi må løse. 

.

Ønsker du hjelp med å få bukt med disse mønstrene og bryte ut av fengselet du lever i en gang for alle?

.

Book en uforpliktende samtale i dag!


Related Posts

10 kritiske komponenter som mangler i de fleste vektreduksjons-programmer!

10 kritiske komponenter som mangler i de fleste vektreduksjons-programmer!

Sannheten er at å tilnærme seg et vekttap og en livsstilsendring kun fra en plass av å gjøre noe med kostholdet og/eller trening er ikke hele løsningen!

Arbeidet med Camilla har vært den beste investering i livet mitt!

Arbeidet med Camilla har vært den beste investering i livet mitt!

Når jeg kom til Camilla var jeg på en plass i livet hvor jeg ikke kjente meg selv igjen. Jeg hadde ikke tenkt på hva jeg ville ha ut av livet mitt på mange år, og jeg hadde mistet meg selv helt. Alt fokus hadde […]nb_NONorsk bokmål