JEG KONTROLLERER MATEN, MATEN KONTROLLERER IKKE MEG

JEG KONTROLLERER MATEN, MATEN KONTROLLERER IKKE MEG

Før jeg startet hos Camilla var jeg alltid enten på eller av slankekur og hadde prøvd alt uten å gå varig ned i vekt. Det hadde kun resultert i jo-jo slanking hele livet. 

Jeg var mektig lei av at livet ble så påvirket av mat og mitt forhold til mat, og mitt forhold til meg selv og min egen kropp. Jeg hadde mye negative tanker rundt dette, og frustrasjon over at jeg aldri klarte å skjerpe meg.

Jeg var også bekymret for investeringen i dette arbeidet. På den ene siden tenkte jeg at det er bra at det koster det det koster, for da tar man ikke lett på gjennomføringen. På den andre siden tenkte jeg at det var mye penger dersom jeg ikke skulle ha utbytte av det. Så feil kan man ta, for det var vert hver eneste krone.

Det første som slår meg er at jeg har fått en ro i meg i forhold til mat. Det er ikke lenger det evige tankekjøret om slanking, sug etter noe godt, «kan jeg spise nå, bør jeg spise, jeg kan bli flink i morgen» osv. 

Jeg har jo vært en som har vært enten av eller på slankekur, og jeg kjenner på at ordet slankekur er jeg ferdig med. Jeg holder på med å forbedre livsstilen min, det er det det heter! Og jeg tenker at det er en kontinuerlig jobb, helt frem til alt går av seg selv. 

Jeg er også mye mer bevisst mine egne tanker og valg. Jeg har klart å bruke kunnskapen fra Camilla til å snu negative mønster både i tanker og handlinger.

Generelt har jeg blitt en mer positiv person, samtidig  som at jeg har blitt bedre til å si nei og ta vare på meg selv, ikke alltid sette andre først.

Verktøyene Camilla har gitt meg gjør at jeg kan styre tanker og følelser i riktig retning og unngår svingningene mellom «av og på» som jeg var i før. Kjenner jeg at det sklir ut, så er det bare å ta en runde i toppetasjen og bruke kunnskapen jeg har fått til å snu det rundt igjen.

I hverdagen merker jeg at jeg tenker ikke på mat bortsett fra når jeg er sulten, og da spiser jeg det jeg trenger, ikke noe mer. Jeg styrer maten, maten styrer ikke meg. 

Jeg er mer bevist mine valg, både mtp. hva jeg kjøper inn av mat, og hva jeg spiser. Jeg ser at jeg kan kose meg en dag, og være back on track neste dag. Ikke slik som før, da ble gjerne en dag med kos til en dag til, og en dag til, og så var det på an’ igjen… 

Og jeg kjenner at dette er bra, jeg er fornøyd med meg selv, og snakker ikke ned meg selv slik som før. Og ikke minst, jeg er fornøyd med kroppen min. 

Jeg har planer om å rydde i klesskapet snart, da skal jeg nok en gang kvitte meg med klær som ikke passer lenger. Men jeg skal ikke henge dem «på vent» som før, i tilfelle jeg går opp i vekt igjen – for det skal jeg jo ikke.

I programmet var det veldig godt at det det var fokus på hele personen og ikke bare kropp, mat og vekt slik som tidligere ting jeg har prøvd. 

Hvis noen er som meg, – en som har prøvd «alt», så kan du være trygg på at dette er det du trenger, og etterpå trenger du ikke prøve noe annet, for dette virker.

Etter å ha gjennomført programmet til Camilla, har jeg fått et helt nytt syn på meg selv og min egen kropp. Den kunnskapen som hun deler har vært avgjørende for at jeg skulle komme ut av gamle, dårlige vaner og inn i nye, sunne og gode vaner. . Jeg er nå 50+ og har for første gang gleden av at jeg kontrollerer maten, maten kontrollerer ikke meg. Alt takket være Camilla og hennes visdom.

Og så er hun jo veldig hyggelig å jobbe sammen med, selv når man skal innom vanskelige tanker, temaer og erfaringer.

Alle som har utfordringer med mat og kropp, burde fått «en Camilla» på blå resept! 

-Rachel L.nb_NONorsk bokmål