Hvordan gå ned i vekt en gang for alle?

Hvordan gå ned i vekt en gang for alle?

Den virkelige årsaken til at du strever med vekt, kosthold, stress og overveldelse, er ikke på grunn av alle de ytre tidstyvene og stress-faktorene du har i livet ditt. Det er på grunn av de indre emosjonelle faktorene. 


Unnskyldninger holder deg fast

Du kan snu deg rundt og peke på alle mulige unnskyldninger. “Jeg har bare alltid vært stor”. “Det er umulig for meg å gå ned i vekt”. “Livet er bare for hektisk nå, jeg kan ikke prioritere det”. “Jeg har tung benbygning”. Disse tingene vil bare holde deg fast der du er. Det er likevel kun snakk om et lite antall oppgaver du må gjøre på regelmessig basis over tid for å klare å gå ned i vekt. 

Nøkkelen til det å ha et anstrengt forhold til mat og ikke klare å gå ned i vekt er at det utelukkende er et emosjonelt problem. Dermed ligger løsningen på dette i hjernen vår, ikke i enda en diett, enda et opplegg. Det handler om selvfølelsen din i bunn, og hvilket forhold du har til deg selv og livet ditt. 


Definisjonen på selvpining

En hel dag tilbrakt i lav selvfølelse, å ikke føle seg god nok, perfeksjonisme, kronisk bekymring, overanalysering, people pleasing, «flink pike syndrom» og så videre, kun ender i at du på slutten av dagen er totalt utkjørt. Du har samlet opp masse negative følelser gjennom dagen og dette er selve definisjonen på selvpining. Du er derfor på desperat jakt etter en flukt. Et bedøvelsesmiddel som kan lette på trykket.  Og hva er den letteste, raskeste og sikreste måten å få dette til på? Mat og drikke. 

For å få de resultatene du ønsker deg så må du endre noe i deg selv og livet ditt. Det holder ikke at du gjør dette for en periode. For å få de resultatene du virkelig ønsker deg må du skape permanent endring. Da må du endre deg selv på innsiden.


Du er summen av alle valgene du har tatt

Den eneste grunnen til at du ikke har noe du ønsker deg i dag, er på grunn av måten du tenker på. 

Den du er i dag på alle felt er summen av valgene du har tatt over tid. Hvis du skal få andre resultater i livet ditt så må du være villig til å vokse som person. Da er ikke løsningen nok en “diett” eller et “opplegg” du skal presse inn i en allerede overfylt hverdag. Du må oppgradere seg selv på innsiden, før utsiden vil følge etter. 

De menneskene som kommer til meg er travle mennesker. De er veldig prestasjons-orienterte, har målsetninger, krevende jobber, gjerne familie og små barn, store ansvarsoppgaver og mange behov å dekke. Men på et eller annet tidspunkt gikk prestasjons-jaget fra å være gøy, til å bli et pes og et slit. 


«Når jeg bare når den vekten, da skal alt bli bra»

De kommer til meg når de har prøvd «alt». De har jaktet på “alle dietters hellige gral”. De har forsøkt alle mulige ekstreme tilnærminger. Alt fra pulver-mat (som forøvrig bare er tull), til ekstrem grad av veiing av maten og telling av kalorier (som igjen bare skaper enda større problemer med å gå ned i vekt). Noen av dem har kanskje klart å gå ned i vekt over tid selv om de overspiser. Likevel ender de opp med at vekten går opp igjen, gjerne enda noen kilo enn det som var utgangspunktet.

De har også tenkt at når de kommer seg ned til den vekten, DA skal de bli fornøyd og slutte med overspisingen. Men så innser de med tiden at dette er ikke løsningen på problemene de har. De samme tingene gjentar seg gang på gang. Det blir som å kjøre en bil gjennom livet og navigere etter bakspeilet og forvente at det går fint. Men det eneste som skjer er at du vil fortsette å kjøre i de samme sporene du alltid har kjørt i fordi det er de du ser. Og for å ikke glemme at du med gjevne mellomrom krasjer. Skikkelig.

Grunnen til at det du har gjort til nå ikke har fungert er at du ikke har tatt tak der skoen virkelig trykker. Du har forsøkt å skape resultater gjennom brannslukking i form av rigide og ekstreme tilnærminger for å moderere og kontrollere oppførselen din. 


Du må endre de indre faktorene

Du har forsøkt å bruke ytre faktorer for å styre oppførselen din. Men du har ikke gått inn og skapt en endring på den rette plassen. Det er nemlig på innsiden! 

For å få de resultatene du ønsker må du skape endring i deg selv og i hvordan du gjør i livet. Du må jobbe med deg selv, definere hvem du vil være når du i fremtiden. Og så må du jobbe for å bli den personen først! Kun da, vil du få de resultatene, godene og tingene den du drømmer om å være har i livet sitt! 

Kroppen din og alt du har i livet ditt akkurat nå er kun en forsinket representasjon av hvordan du har levd frem til nå. Ingenting mer. 

Den sier ingenting om hva du gjør i dag, hvordan du lever i dag, hvordan du er som person. 

Den er bare et forsinket øyeblikksbilde av hvordan du har pleid å leve. 

Kroppen din må bare få tid til å hente deg inn, mens du lever som den ekte versjonen av deg. Slik du virkelig ønsker! 

Dette er faktisk nøkkelen til å skape en permanent endring som blir varig, hvor du aldri går tilbake til å leve livet på den måten du gjorde før.  Og den jobben må begynne på innsiden. 


Du må vokse inn i den du virkelig er

Du må utvikle deg, vokse inn i den du virkelig er. Da og KUN da, vil du få resultater i arbeidet du gjør på en sånn måte at det føles lett. Med total frihet fra usikkerheten, overtenkingen, beslutningsvegringen, usikkerheten på mat og hva som er bra og spise og ikke bra å spise. Og total frihet fra det evige tankekjøret om hvorfor du ikke klarer å få det til og hva du må gjøre for å IKKE overspise…

Det er kun når du tar tak og blir fri fra disse tingene at du virkelig vil få fred, ro, oppleve mestring og få resultater, uten at du føler at du forsaker noe. 

Jeg oppfordrer deg derfor til å ta tak! Ta ansvar og kontrollen tilbake i ditt eget liv. 

Se inn i deg selv. Våg å stille deg selv spørsmålet: Hva vil skje hvis du aldri rydder opp i disse tingene

Jeg ville være privilegert hvis jeg fikk lov å ta del i denne utviklingen sammen med deg. Men det er du som må ta ansvar og ønske å forplikte deg til å skape en permanent endring første og siste gang. 

Du må være modig! Du må være åpen for veiledning og gå i dybden på deg selv så du får bukt med disse mønstrene. Du må være åpen for å vokse og utvikle deg som person. Du må være sulten på resultater, ha tillit til prosessen og ta kontrollen over ditt eget liv. 

Det er hardt arbeid, men de hardt arbeidende, resultatorienterte menneskene jeg jobber med får store gjennombrudd og effektive resultater i arbeidet de gjør når de er mottakelig for min veiledning og forplikter seg til å gjøre arbeidet en gang for alle. De er åpen og innforstått med at for at de skal få noe de aldri har hatt, så må de vokse og gjøre noe de aldri har gjort!

Hvis du ønsker å vite mer om jeg kan hjelpe nettopp deg, så er du hjertelig velkommen til å booke deg en time. Der snakker vi mer om dine utfordringer, hvor du står og hva som er veien videre for deg! Velkommen!


Related Posts

10 kritiske komponenter som mangler i de fleste vektreduksjons-programmer!

10 kritiske komponenter som mangler i de fleste vektreduksjons-programmer!

Sannheten er at å tilnærme seg et vekttap og en livsstilsendring kun fra en plass av å gjøre noe med kostholdet og/eller trening er ikke hele løsningen!

Arbeidet med Camilla har vært den beste investering i livet mitt!

Arbeidet med Camilla har vært den beste investering i livet mitt!

Når jeg kom til Camilla var jeg på en plass i livet hvor jeg ikke kjente meg selv igjen. Jeg hadde ikke tenkt på hva jeg ville ha ut av livet mitt på mange år, og jeg hadde mistet meg selv helt. Alt fokus hadde […]nb_NONorsk bokmål